TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Druhá slovinská mise
19.8.2018 / Lublana Open

Druhá slovinská mise

V době od 18.-20. května se devět odvážných bojovníků a jedna odvážná řidička vydalo do Slovinské Lublaně na soutěž Ljubljana Open 2018.

V pátek v 9 hodin vyrazila naše sonkalácká výprava do hlavního města Slovinska. Naše výprava byla rozdělena na dvě skupiny. Skupinu A tvořil Jirka Novák, Kristýna Balcarová, Martin Schwáb, Edita Zelinková a řidič Jirka Faltin. Skupina B ve složení Ondra Faltin, Honza Veškrna, Aneta Zelinková, L

enka Hrstková jela ve voze řízeném Petrou Veškrnovou.

Cesta to byla dlouhá, a hlavně díky semaforům v okolí Znojma a páteční Vídeňské špičce, jsme dorazili na registraci a vážení až kolem půl deváté večer. Po zvážení jsme se jeli ubytovat a navečeřet, ale místní pizza některým jedlíkům nestačila a tak se největší hladovci vydali do nedalekého Mekáče na druhou večeři.

V sobotu ráno jsme se nasnídali a vyrazili do haly. Na zahřátí jsme si dali na místním asfaltovém hřišti basket a potom projeli pár tulů.

Jelikož se registrace protáhla, tak samotné závodění začalo asi o hodinu později.

Bylo zde 250 závodníků a 290 dvojitých startů a závodili zde závodníci z 9 zemí světa. Ráno se začalo tuly, pokračovalo se matsogi, které končilo kolem osmé hodiny večer. Díky možnosti startovat ve vyšších věkových a váhových kategoriích jsme měli závodníky na ringu skoro pořád. V tulech jsme získali mnoho medailí, dokonce i z dvojitých startů. V matsogi se nám také dařilo. Nakonec jsme získali 15 zlatých, 6 stříbrných a 4 bronzové medaile. To nakonec stačilo na 4 místo v pořadí škol, kde nás předběhli pouze mnohem větší výpravy, kterým se počítali body za spoustu bronzových a stříbrných medailí. Nejúspěšnějšími jednotlivci se stali v juniorech Jan Veškrna, v seniorech Jirka Novák a ve veteránech Jirka Faltin.

Každý závodník z naší výpravy vybojoval alespoň jeden cenný kov.

Po závodech jsme se vydali na osvědčený dvojboj večeře v jídelně a Mekáč, kam tentokrát vyrazila celá naše výprava.

Cestou zpátky jsme se stavili u jezera Bled, kde jsme se prošli kolem a viděli tak krásně čistou vodu, kde bylo místem vidět i na dno. Nakonec jsme vše zakončili posezením v pizzerii na Černém Mostě
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14