TAEKWON-DO
Home / 2017 / Sekce závodíme / Dojmy a zážitky z MČR
13.11.2017 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Dojmy a zážitky z MČR

O víkendu 3. – 5. listopadu se konalo tradiční podzimní Mistrovství ČR Českého svazu Taekwon-Do. Letos opět v Nymburce. Jako vždy byl sraz již v pátek
3. 11. v 17:00 ve sportovní hale, kde následovalo vážení, ubytování a rozdání lístků na obědy a večeře.
 
Zahájení soutěže připadlo na sobotu 4. 11. v 8:30. Ráno odstartovali soutěž žáci a žákyně svými tuly a odpoledne pokračovali ve stejném duchu senioři. Někteří zástupci juniorské skupiny závodníků se jali v sobotní den zhostit se role rozhodčích. Juniorské soutěže měly své místo až v neděli, kdy se jako rozhodčí prostřídali se seniory.
 
Letošní mistrovství bylo ve znamení rekordního počtu závodníků, který čítal přes 500 zúčastněných. Ze svého pohledu musím říci, že se jednalo o velmi zdatné závodníky, ať šlo o jakoukoliv skupinu nebo kategorii. Jak mezi těmi nejmenšími a nejnižšími technickými stupni, tak mezi černými pásky, se kdokoliv mohl potkat s velice obtížným soupeřem. Tímto bych chtěl vyzdvihnout výkony závodníků z naší školy, které byly opravdu skvělé, neboť konkurence zde byla skutečně vysoká. Přesto se mnohým zadařilo a vybojovali pro oddíl mnoho cenných kovů. Několik našich závodníků dokonce získali v pohár mistrů České republiky své kategorie.
 
Sobotní část soutěže se protáhla do pozdních večerních hodin a končilo se až ve 22:15 oproti původnímu plánu ve 20:00, jenž byl později upraven na 21:00. Na konci sobotní části jsme již všichni pociťovali velkou únavu. V neděli soutěž trvala cca do 17:00, což by se dalo považovat za dlouhou dobu, jelikož neděle patřila pouze soutěži juniorů. Avšak se jedná stále ještě o příznivý čas, aby se všichni i z dalekých končin republiky dostali domů v přijatelnou dobu.
 
S ohlédnutím na předvedené výkony a připravenost závodníků hodnotím letošní Mistrovství České republiky palcem vzhůru. Za posledních pět let ji hodnotím jako nejlepší soutěž, co se týče výkonů a nasazení závodníků naší školy. Především náš seniorský tým předvedl oproti minulým ročníkům velmi dobrou práci. Doufám a věřím, že nám toto nasazení vydrží i do dalších let a že se budeme ještě více zlepšovat.
 
Těším se znovu na příští rok a samozřejmě také na ostatní soutěže


Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14