TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Další mezinárodní trénování
14.4.2013 / Mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem, IX. dan (propozice)

Další mezinárodní trénování

12 tréninkových hodin ve čtyřech tréninkových jednotkách čekalo na účastníky letošního Mezinárodního technického semináře s Velmistrem Hwang Ho-yongem. Každoročního semináře a zároveň setkání taekwondistů v České republice se zúčastnilo přes 30 osob. Do sobotního tréninku zasáhli i členové české reprezentace a tělocvična v Třeboni díky tomu praskala ve švech.
Seminář začal pátečním úvodním tréninkem během, kterého velmistr Hwang shrnul základní principy taekwondo. Důraz kladl především na kompozici našeho krásného bojového umění a během celého semináře mnohokrát zopakoval jak správně vytvořit sílu v jednotlivých technikách. Teorie se ihned přetvářela do praktických cvičení technik a výsledkem byly opravy i nejjednodušších pohybů. Notnou dávku korekcí u mnoha účastníků doznal především pohyb do jednotlivých postojů a Velmistrova snaha přeměnit všechny z dupajících slonů v ladně se pohybující kočky :-)

Po procvičení základních technik následovalo procvičování jednotlivých sestav od žákovských až po mistrovské, které byly proloženy rekapitulací celého systému boje. Kdo považoval za úlevu, že sobotní trénink byl zakončen těsně před sestavou Juche, se následujícího rána šeredně spletl, protože velmi rychle doznal, co znamenala velmistrova slova „zítra rozcvička Juche, zítra hodinu Juche, určitě“.

Ale před hodinovým maratónem se všichni účastníci semináře sešli na večerním banquetu, kde byl dostatek času prodiskutovat novinky ze samotného semináře a v klidu diskutovat s ikonou nejen českého taekwonda, tedy Velmistrem Hwangem. Několika z nás se poštěstilo sedět s velmistrem u jednoho stolu a poslouchat velmi zajímavé vyprávění a o jeho počátcích v České republice. Z dnešního pohledu se nám to může zdát až úsměvné, ale přeci jen konec 90. let byl bez internetu, mobilních telefonů a dalších vymožeností současnosti.

Jak jsem nastínil, tak nedělní dopoledne bylo vskutku výživné, protože dát si Juche na „rozcvičení“ vyžaduje dlouhé rozcvičení jako takové. Během velmi vydatné hodinky jsme zvládli několik průpravných cvičení za, která by se nemuseli stydět ani cirkusoví akrobaté. Zdánlivý odpočinek pak byl v podobě sestav na IV. Dan, abychom celý seminář zakončili tuly na V. dan, včetně závěrečné třešničky na dortu Moon-Moo.
Na závěr bych rád poděkoval Velmistrovi Hwangovi za vynikající seminář a všem účastníkům za vynikající atmosféru. Oceňuji účastníky z Polska a Holandska, že vážili dalekou cestu za taekwondo znalostmi a dovednostmi až na jih České republiky.
Těším se nejpozději za rok opět na viděnou při dalším mezinárodním semináři :-)
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14