TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce informujeme / Další mezinárodní seminář
4.3.2014 / Mezinárodní instruktorský kurz a technický seminář (propozice)

Další mezinárodní seminář

Po roce se v České republice opět uskutečnil mezinárodní seminář pod vedení velmistra Hwang Ho-yonga. Celý taekwondo víkend byl zahájen pátečním blokem pro mezinárodní instruktory, resp. především žadatele o tento titul. Dvě přednášky od velmistra byly zaměřeny na nezbytné základní znalosti, kterými by měl disponovat ka
ždý správný mezinárodní instruktor. Tedy nejen znalosti tréninkového programu jednotlivých technických stupňů, ale i morální kultura našeho bojového umění. Zde každému může být oporou první díl Encyklopedie Taekwon-Do ITF.

Sobotní dopolední a odpolední technický seminář byl kombinací detailního vysvětlování základních principů taekwonda a jejich zkoušení v praxi. V samém úvodu Velmistr Hwang zopakoval kompozici tkd a teorii síly. V průběhu obou více než tříhodinových bloků se dostalo na aplikace vybraných technik ve dvojici a hlavně na procvičování sestav od Chon-Ji po Choi-Yong.

Po semináři část účastníků vyhledala různé formy relaxace a regenerace v aqua parku a následně se zúčastnila slavnostního banketu, který je již tradiční součástí mezinárodních seminářů.

Nedělní dopoledne, které mezinárodní technický seminář uzavíralo pak patřilo zopakovaní systému boje (matsogi) s tím, že Velmistr prezentoval i možné tréninkové varianty především pro dvou a jednokrokový boj. Samotný závěr patřil základním principům sebeobrany a rovněž tando matsogi, tedy boje proti útočníkovi s nožem. Mistr v praxi ukázal jak se lze velmi jednoduše a efektivně bránit s využitím energie vlastního nebo soupeřova těla. Zde si dovolím povzdechnout, že na cvičení bylo minimum času a jeden či více tréninků na podobný styl sebeobrany bychom jistě uvítali.

Adepty na mezinárodní instruktory odpoledne čekala asi 30 minutová zkouška vedená Velmistrem. Věřím, že v ní všichni uchazeči uspěli a stádo pruhovaných "zeber" bude rozšířeno o další kusy :)

Odpoledne byly na programu zkoušky na technické stupně I. až IV. dan, ale o tom bude samostatný článek.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14