TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Czech open 2016
29.3.2016 / Czech Open (žáci, junioři a senioři) propozice a přihláška

Czech open 2016

Ve dnech 19. – 20. března se uskutečnila každoroční soutěž Czech open. Během posledních let se rozrostla v ohromnou mezinárodní akci, jíž se účastní několik set závodníků.
Nejinak tomu bylo i letošního roku. Svou návštěvou nás poctili závodníci (a samozřejmě závodnice) ze Slovenska, Francie, Polska, Řecka, dokonce i Grónska a ještě několika dalších zemí.

V sobotu 19. 3. v 10:00 se konalo přihlášení a vážení závodníků. Samotná soutěž započala přibližně ve 14:00 tradičním nástupem týmů a představením realizačního týmu a rozhodčích.

Jako obvykle odstartovali soutěž žáci a žákyně v disciplíně technických sestav (Tulů). Dále pokračovali junioři a juniorky a později senioři a seniorky. Věková skupina veteránů se začlenila mezi seniory, tudíž si mohli poměřit své síly mezi sebou. Výsledek mnohdy až překvapil.

Za sobotu se dokončily všechny disciplíny žáků a žákyň a stihly se rovněž některé juniorské. Ostatní se odložily až na nedělní část soutěže. Ta začala v ranních hodinách okolo 8:30 a ihned se šlo do akce. Soutěž skončila velice brzy, vzhledem k počtu závodníků, asi v 16:00
.
Všichni závodníci museli podat skutečně velké výkony, neboť konkurence zde byla nesmírně obrovská. A věřím, že v některých situacích muselo být i pro rozhodčí velmi obtížné, pro koho zvednout praporek, a rozhodovaly zde nejmenší detaily.
Nepamatuji si přesně, kdo získal jaké ocenění, ale závodníci naší školy odvedli velmi skvělou práci. Například Anetka Zelinková získala stříbro z technických sestav, Honzík Veškrna vybojoval zlato ve sportovním boji.

Našemu přednímu závodníkovi Tomáši Vodičkovi se příliš nezadařilo v technických sestavách, kde prohrál proti veteránovi Liboru Macháňovi. Úspěch si však vynahradil ve sportovním boji, kde porazil všechny závodníky a vybojoval rovněž zlato. Stejně si v této disciplíně vedla i jeho oddaná družka Jana Kovářová.

Za mě musím říci, že pro mne byla tato soutěž ohromnou zkušeností a jsem velice rád, že jsem se mohl zúčastnit, přestože jsem nedosáhl medailového místa. To mne však od závodů neodradilo, naopak přimělo na sobě ještě více zapracovat. A doufám, že stejný dopad to mělo i na všechny ostatní, jejichž výkony nedosáhly medailových příček.

Těším se na další soutěž a doufám, že příští rok bude obdobná účast jako ten letošní.

Pořád o Czech Openu můžete zhlédnout na Sport 5
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14