TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce informujeme / Co si nezapomenout, jak to chodí a neb manuál k soustředění
15.8.2016 / Letní oddílové soustředění

Co si nezapomenout, jak to chodí a neb manuál k soustředění

Do startu letního soustředění zbývá už posledních pár dnů a protože letos jede celá řada nováčků, přiblížíme vám co vás čeká, co můžete očekávat a na co byste neměli zapomenout.
VIDEO
FOTO
Začneme tím nejpříjemnějším – na každého čeká pěkný a hlavně praktický dárek, který se vám nejvíce bude hodit při cestách do tělocvičny a zase zpět :-) Nápověda má to modrou a červenou barvu.

Další příjemná věc v našem devítidenním programu je středeční volný den. Krásně nám vychází přesně do poloviny soustředění. Dopoledne se vydáme na krátkou procházku k vlakovému nádraží, kde na nás bude čekat prohlídka místního vojenského muzea! Muzeum je úzce spjato s okolním bunkry, které byly vybudovány na obranu Československé republiky před druhou světovou válkou. Odpoledne bude následovat fyzický turnaj v basketbale a později virtuální turnaj v Tekkenu.

Díky tomu, že jede hodně nováčků a nižších pásků bude program celého soustředění rozdělen. Dopolední tréninky budou společné s případným dělením dle obtížnosti a odpolední budou rozděleny obsahově. Nižším páskům se dostane bohatého procvičování jejich tréninkového programu a navrch dostanou pořádnou dávku cvičení a her, které budou zaměřeny na pohyblivost, obratnost, rychlost, ale také sílu. Celá skupina bude rozdělena do tří družstev, které budou během celého soustředění sbírat body, a na závěr bude vyhlášeno to vítězné.

Z těch praktických informací:
- Ubytování je v apartmánech, kde jsou vždy dva třílůžkové pokoje s vlastním WC a sprchovým koutem
- Strava je ve standardním rozvrhu 3x denně, ale protože si snídaně připravujeme sami, tak je pro hladové krky vždy něco k svačině či druhé večeři.
- Pitný režim je při sportovních výkonech velmi důležitý, proto mějte nějakou láhev na trénink a menší zásobu minerálek nebo iontových nápojů. Pití je možné si dokoupit v nedalekém obchodě.
- Oblečení:
o Pro každé soustředění, a pro letní ještě více, platí – čím víc doboků tím lépe. Stále si můžete na tréninku doboky zakoupit.
o Vrchní část doboku je možné nahradit čistě bílým tričkem (nebo jakymkoliv s tkd tématikou). Dodržování tohoto pravidla je striktně vyžadováno, protože nemíníme na fotografiích vypadat jako pestrobarevný reklamní cirkus!
o Doporučujeme mít s sebou 1-2 ručníky, resp. osušky.
o Tepláková či šusťáková souprava se bude hodit, protože spíše předpokládáme na léto chladnější počasí. Mikina a trička s dlouhým rukávem by ve vaší výbavě neměly chybět. Budova ve, které jsme ubytování, je starého typu a pokud venku nepanují tropické teploty, tak je uvnitř spíše chladněji!
o Obuv - tenisky (stačí s tenkou podrážkou) na cvičení v tělocvičně, sportovní obuv ven - bude se občas běhat a sandály jsou na to nevhodné! Do ubytovací části přezůvky.
- Zkoušky – tradičně na závěr soustředění jsou zkoušky na vyšší technické stupně. Pokud by někdo neměl s sebou dostatečnou hotovost na jejich úhradu – vyřešíme v Praze.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14