TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce informujeme / Cesta k černému pásku Lenky Hrstkové
18.12.2015 / Zkoušky na technické stupně DAN

Cesta k černému pásku Lenky Hrstkové


K taekwondu jsem se dostala náhodně. Mamka mojí kamarádky říkala, že jdou zkusit taekwondo a jestli nechci taky, tak jsem vyrazila. Zalíbilo se mi to, protože to bylo něco jiného. Bavilo mě na tom to, že jsem se stále učila něco nového, a i když cvičím už sedmým rokem stále se mám co učit a to mě na tom nejvíc baví.

Kd

yž jsem měla ještě bílý pásek a byla jsem na první exibici, moc se mi líbilo, co cvičí černí pásci, tehdy mě vůbec nenapadlo, že to někdy budu taky umět.

Po dosažení modrého pásku, jsem na závodech musela začít chodit matsogi. V něm jsem byla vždy slabší a začala jsem se ho bát, chtěla jsem přestat cvičit, ale jsem ráda, že jsem to překonala. Pořád mám v matsogi co zlepšovat, ale už se ho nebojím a baví mě.

Když jsem dostala červeno-černý pásek tak jsem nepřemýšlela o tom, že bych v nejbližší době šla na černý pásek. Na zkoušky mě později začal připravovat Ondra, a já si řekla, že to zkusím. Od září jsem chodila na sobotní tréninky a na normální tréninky jsem se snažila chodit dřív, abych mohla trénovat ještě víc. Teorii jsem se učila doma a hodně mi s ní pomohl Ondra. Největší strach jsem měla asi ze sebeobrany, protože jsem ji tolikrát necvičila, ale nakonec to nebylo tak špatné. Nejméně jsem se asi obávala sestav. Trému ze zkoušek jsem neměla tak velkou, protože když dělala zkoušky Terka Štekerová tak jsem se na ní jela kouknout a věděla jsem co mám očekávat.

Chtěla bych se stále zdokonalovat a hlavně zlepšit matsogi.

Ještě jednou chci Ondrovi poděkovat za přípravu na zkoušky, hodně mi to pomohlo .




Chceš se něco naučit? Chceš mít lepší kondici? Chceš mít třeba černý pásek? Podívej se jakou cestu k němu urazila naše nejnovější držitelka černého pásku . Začni cvičit taekwondo, začni svoji cestu, začni svůj příběh! Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14