TAEKWON-DO
Home / 2006 / Sekce závodíme / Česká reprezentace Taekwon-do ITF odjíždí na šampionát
18.7.2006 / 7. juniorské a 2. veteránské Mistrovství světa

Česká reprezentace Taekwon-do ITF odjíždí na šampionát



Letošní rok si pro nejlepší závodníky z České republiky nachystal jednu zvláštnost v pořadí vrcholných soutěžích. V předchozích letech bývalo zvykem, že v daném roce se nejprve v dubnu či květnu uskuteční Mistrovství Evropy a po té až Mistrovství světa (většinou červenec až srpen). Tentokrát je tomu však obráceně a tak na české reprezentanty čeká nejprve Mistrovství světa juniorů (7.) a současně 2. Mistrovství světa veteránů (nad 40 let). Hostitelskou zemí je tentokrát Bulharsko, kde se již v roce 2004 uskutečnil evropský šampionát. V hlavním městě Sofii se tak od 26. do 30. července uskuteční klání světového charakteru. Junioři budou soutěžit v technických sestavách, sportovním boji a speciálních technikách, a to jak v soutěži jednotlivců tak i týmů. Disciplínou, která je na rozmezí jednotlivců a týmů, je sebeobrana ve variantách 1 děvče proti 2 chlapcům a 1 chlapec proti 3 útočníkům. Veteráni soutěží opět v technických sestavách a sportovním boji, dále v silovém přerážení a sebeobraně.


="obrazky/2006-TN_demo_wch.jpg" align=right border=0>

Dle posledních informací na internetových stránkách Mistrovství zajistili organizátoři exhibici korejského demo týmu, který vystupoval například v Jižní Koreji, na Mistrovství světa seniorů v Řecku v roce 2004 a nebo v Norsku. Zahajovací ceremoniál tak bude mít jistě výbornou kvalitu a atmosféru. Vše vám přiblížíme fotografiemi a video záznamem.



Odjezd české výpravy je rozdělen do dvou částí - v sobotu 22. července odlétá do dějiště šamionátu výprava tří mezinárodních rozhodčích, jedním z nich je člen našeho oddílu Ondřej Vrábel. Rozhodčí se budou účastnit speciálního semináře zaměřeného na změny v nových pravidlech Taekwon-do ITF. Hlavní část výpravy odjíždí v ponděli 24. července autobusem a příjezd je plánován na následující den.



Sonkal bude mít své zastoupení i mezi závodníky - Lindou Deutschovou je nominována do technických sestav juniorek I. dan, speciálních technik a sebeobraně. V technických sestavách a speciálních technikách nastoupí i jako členka týmu.



Během samotného šampionátu vám budeme přinášet průběžné výsledky českých závodníků a po návratu doufejme i pěknou hromadu fotografií a nějaké to video.



Na závěr bychom rádi popřáli Lindě a celé české výpravě mnoho úspěchů a šťastnou cestu !

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14