TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Čerti nás neodnesli a nadílka byla pořádná
7.12.2016 / Čertovský pohár ( výsledky )

Čerti nás neodnesli a nadílka byla pořádná


Statistika letošního ročníku Čertovského poháru může znít 13, 163 a 0. Tedy 13 taekwondo škol, 163 soutěžících a 0 účastníků odnesených čerty. Na závěr soutěžní sezóny se do sportovní haly ZŠ Petřiny jih dostavilo velmi početné startovní pole a všechny účastníky postupně čekala klání v technických sestavách (tul) a sportovním boji (matsogi). Přestože sezóna byla v letošním roce dlouhá především pro juniory díky zářijovému Mistrovství světa, mohli diváci sledovat hned několik mistrů a mistryň světa a také dalších me

dailistů nejen ze světového, ale i evropského šampionátu.

Nejprve se na čtyři tatami postavili nejmladší soutěží a přestože se u mnohých jednalo o jejich první závody v sestavách, bylo u všech vidět velké odhodlání a chuť „poprat“ se o dobrý výsledek. Rovněž sportovní boj žáků a žákyň nabídl velmi zajímavá utkání a jsem si jistý, že mnohé z nich za několik let uvidíme v barvách národního týmu na Mistrovství Evropy či světa.

Skupiny juniorů a seniorů se na soutěžních plochách průběžně prolínaly, ale všichni přítomní mohli vidět kvalitní souboje medailistů z Mistrovství Evropy a světa, mezi juniory například Jiří Novák, Tereza Štekerová, Anežka Čurdová nebo Anna Pösingerová. Proti nim se postavili medailisté z nedávného národního šampionátu jako Dominik Sluka, Pavel Zavadil, Tereza Žilinská, Lukáš Fryč a mnoho dalších.

Přestože ve sportovním boji došlo i na tvrdší či tvrdé souboje, byl znát předvánoční čas – soupeři měli k sobě větší respekt než jindy a po skončení zápasu bylo hlavní starostí, zda je protivník v pořádku.

Závěrečné vyhlášení nejúspěšnějších jednotlivců ovládli členové pořádající školy Sonkal, kteří získali všech šest pohárů – Nela Morkovcová (žákyně), Jan Vešrkna (žák), Tereza Štekerová (juniorka), Jiří Novák (junior), Veronika Holečková (seniorka) a Egor Popov (senior). Pořadí tři nejúspěšnější skol bylo následující – 1. Sonkal Praha, 2. Tong-Il České Budějovice, 3. Won-Hyo Třeboň.

Z rukou pořadatelů obdržel každý účastník pekelný certifikát a nyní již nezbývá než se těšit na příští ročník!

A kdo chce příští rok porovnat svoje umění na Čertovském poháru měl by začít cvičit taekwondo. Třeba v tělocvičně ZŠ Petřiny jih v Šantrochově ulici nebo v ZŠ Vybíralova na Černém Mostě či v ZŠ Chodovická v Horních Počernicích. Začít je tak snadné! ;)
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14