TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce závodíme / Celkově bronzoví
19.11.2014 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Celkově bronzoví

Brněnská hala při Masarykově univerzitě hostila již třetí významnou sportovní akci taekwonda ITF v posledních několika letech. Letos to bylo při příležitosti Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů.Oproti poslednímu národnímu šampionátu, který se v roce 2011 konal v Brně, doznal časový rozvrh soutěže několika úprav, které byly zaměřeny na sobotní finále vybraných kategorií seniorů v podvečerním slavnostním programu.
VIDEO
FOTO
Ale pojďme po pořadě, protože na všechny účastníky čekala nejprve páteční registrace s vážením a pro kouče i porada s pečlivou kontrolou správnosti zařazení svých svěřenců, bohužel i tak se to neobešlo bez dodatečných oprav.

Sobota začala slavnostním nástupem a po něm se na čtyřech zápasištích rozjely týmové sestavy žáků a seniorů. Sonkal měl dvě želízka v ohni - oba dospělácké týmy. Senioři očekávání a roli favoritů bohužel díky chybám nenaplnili a zůstali nakonec bez medaile. Seniorky, ale předvedly velmi kvalitní výkon a po právu získaly zlaté medaile. Následovaly kategorie všech jednotlivců kde jsme dosáhli na velmi sympatické množství medailí, byť některým se nedařilo tak jak bylo u nich v průběhu roku zvykem.Do odpoledních finále se probojoval Tomáš Vodička a Jana Kovářová. Přesvědčivou cestu za zlatem mezi seniory I. dan předvedl Jirka Huml.
Ve sportovním boji nás reprezentovalo méně závodníků, ale i tak to cennými kovy pěkně cinkalo. Aby se to nepletlo, tak do finále se opět probojoval Tomáš s Janou a doprovodila je Veronika Holečková, která se stala soupeřkou právě Jany.
Ve speciálních technikách se dařilo seniorkám, které v týmové soutěží vyskákaly zlato a v individuální kategorii seniorek skupiny B zlato patřilo po náročném rozstřelu Saše Reynaudové. Wirok opět patřil našim seniorkám - týmové zlato a Petra Šamanová velmi překvapivé zlato v seniorkách B.

Pro podvečerní finále bylo vedením soutěže vybráno 5 zápasů sportovního boje a 2 v sestavách. Sportovní taekwondo bylo prolnuto několika tanečními vystoupeními, ukázkou taekwondo v provedení převážně členů reprezentace a kung fu se zbraněmi. Naše barvy byly ve finále opravdu vidět a Tomáš Vodička a Jana Kovářová zvítězili v technických sestavách. Ve sportovním boji Tomáš podlehl po krásném boji Filipu Gavlasovi. Dramatický průběh mělo sonkalácké finále Verči Holečkové a Jany Kovárové, kdy se z vítězství nakonec radovala druhá jmenovaná.

Nedělní ráno patřilo nejprve sebeobraně, kde nastoupil k obhajobě loňského zlata tým s Janou Kovářovou, Tomášem Vodičkou a Pavlem Šnáblem. Obhajoba to byla úspěšná a scénka z prostředí blízkého východu si z Brna odvezla zlato. Po té se na soutěžní plochu vrhli týmy juniorů a juniorek, kde oba naše týmy potvrdili i v pozměněných sestavách výbornou formu z podzimních STM a získali zlaté medaile. V žákyních se konečně zlaté medaile dočkala Nela Morkovcová a mezi žáky dosáhl na stříbro Honzík Vešrkna.
Sportovní boj v juniorech byl o zisku stříbrných a bronzových medaili, na zlato dosáhl Martin Matouš v juniorech B.

Speciální techniky byly v našem provedení výrazně úspěšnější než sportovní boj. Tereza Štekerová druhé místo, Jirka Novák první. Pro týmovou soutěž si to děvčata s chlapci prohodili a bylo z toho stříbro pro juniory a zlato pro juniorky.

V silovém přerážení se oba naše týmy umístili na druhých příčkách, ale zlato získala Tereza Štekerová.

Závěrečné vyhlašování nejúspěšnějších jednotlivců, resp. mistrů ČR, byl předán pohár za juniorky A Tereze Štekerové a Sonkal získal pohár pro třetí nejúspěšnější školu Mistrovství ČR 2015.


Reportáž vysílaná v rámci pořadu Branky, body, vteřiny na ČT1.

Pořad na Sport 5
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14