TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Bulharské závodění
29.7.2019 / Bulgaria Open

Bulharské závodění

Dne 24.-25.11.2018 se konaly závody v Bulharském Plovdivu. Kam jsme se s ještě dalšími sonkaláky vydali v pátek 23.11.2018 brzy ráno z letiště Václava Havla. Celá cesta proběhla bez jakýchkoliv problémů. Po příletu do Bulharské Sofie jsme si na letišti vypůjčili auta a vydali se na poslední část cesty do Plovdivu. Ihned po opuštění letiště jsme viděli jak vypadá hlavní město Bulharska a zrovna nás to nenadchlo. Všude kolem byl rozestavěné schátralé budovy, po ulicích probíhali psi, kozy, ovce s i jiná domácí zvířata. Poté už jsme nadále pokračovali v cestě.
Po příjezdu k hale jsme se šli zaregistrovat a zvážit. Všichni se bez problémů do svých kategorií vešli a mohli jsme vyrazit na hotel. Cesta na hotel trvala asi 15 minut autem a hotel už od pohledu nevypadal špatně. A po příchodu na pokoje to vypadalo ještě o něco lépe. Jídlo po celou dobu bylo dobré, nebylo si na co stěžovat.

V sobotu ráno začal první soutěžní den. První na řadu přišly technické sestavy v kterých byl pěkný zmatek. Na každém ringu se zprvu jelo podle jiných pravidel a až po chvíli se všechny ringy sjednotili. Náš oddíl v technických sestavách velmi dominoval a hned první den jsme získali 5 zlatých a 2 stříbrné medaile, a to jen z technických sestav.

Poté přišel na řadu sportovní boj. Ve sportovním boji už byla konkurence o dost vyšší, ale i přes to se nám podařilo získat cenné kovy. Po dlouhém dni jsme se vydali zpět na hotel, aby jsme si odpočinuli a měli dost sil na další den. V neděli hned od rána se začalo se sportovním bojem, kde stejně jako předešlý den byla konkurence velká. Po celý den všichni členové našeho týmu fandili co to šlo a také se nám podařilo získat ještě nějaké medaile.

Večer na nás čekalo závěrečné ukončení soutěže a předání medailí.

V den odletu jsme se po snídani vydali do centra Plovdivu druhého největšího města Bulharska, kde jsme navštívili několik památek a také jsme zavítali do amfiteátru, kde se konalo finále mistrovství světa seniorů v roce 2015. A tam jsme nafotili i pár fotek. Poté jsme se už jen zastavili ne něco dobrého k snědku a vydali se zpět na letiště do hlavního města, Sofie. Předali jsme vypůjčená auta a už nám nic nebránilo v čekání na letadlo. Celá cesta domů proběhla bez jakýchkoliv komplikací. Dokonce jsme přiletěli na letiště Václava Havla přesně na čas.

Celkově bych naší výpravu zhodnotil kladně, protože žádný z našich závodníku nepřijel domů s prázdnou.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14