TAEKWON-DO
15.4.2010 / Mistrovství Čech žáků, juniorů a seniorů



Kvapem se blíží 8. hodina ranní a na chodbách Sportovního centra ČSTV v Nymburce narážíte na stalé větší množství osob v podivných bílých hábitech. Po první dávce kofeinu do žil a pečlivém protření obou očí obraz nabírá na ostrosti a bílé habity se mávnutím kouzelného proutku mění v taekwondistické doboky.

Ale dosti literárních obratů a pojďme si povědět o co, v městě na Labi šl

o. V sobotu 10. dubna, tedy den před 55. narozeniny Taekwonda ITF, pořádal Český svaz každoroční Mistrovství Čech. Do Nymburka se již den před samotnou soutěží sjelo na 150 závodníků a více než dvacítka rozhodčích z 10 škol.



Územní šampionát Čech je po řadu let určen pro závodníky žákovské, juniorské a seniorské věkové skupiny. Avšak mezi seniory jsme mohli vidět i několik veteránů a navzdory svému vyššímu věku si vedli velmi dobře!

Úderem osmé hodiny a třicáté minuty byla soutěž zahájena slavnostnim nástupem během, kterého všichni taekwondisté složili tradiční slib taekwondo. Po krátkém představení jednotlivých škol se rozběhla soutěž v technických sestavách. Na třech tatami proti sobě nejprve stáli žáčci a žačky od žlutých po čevené pásky, aby je za nedlouho vystřídali junioři a juniorky mezi, kterými byli rovněž nositelé černých pásků. Za nedlouho se rozběhla soutěž ve speciálních technikách a také silovém přerážení. Juniorská skupina byla v sestavách vystřídána seniorskou a tato disciplína spěla ke svému závěru.



Po poslední technice, sestavě a vyhlášení vítěze pořadatelé bleskově upravili zápasiště na sportovní boj. Pro tuto disciplínu byly určeny již jen dva ringy, ale i tento počet byl plně dostačující. Všichni přítomní v hale mohli sledovat velmi pěkné zápasy bez ohledu na věk soutěžících. Ti nejmladší co ztráceli v rychlosti a vybroušenosti technik, naopak plně vynahrazovali svým odhodláním a zarputilostí. Naopak mezi nejstaršími závodníky vítězil rozum nad srdcem, chcete-li zkušenosti, přehled nad silou.



Samotný závěr soutěže patřil předání pohárů pro nejúspěšnější závodníky v jednotlivých soutěžních skupinách:

  • žák – Danilin Nikita (Ge-Baek Hosinsool)

  • žákyně – z důvodu shodného zisku medailí nebyla vyhlášena

  • junior B – Vitězslav Beneš (Silla)

  • junior A – Ondřej Malý (Dan-Gun)

  • juniorka B - z důvodu shodného zisku medailí nebyla vyhlášena

  • juniorka A – Veronika Kokášová (Silla)

  • senior B – David Strnad (Tong-Il)

  • senior A – Jan Chaloupka (Tong-Il)

  • seniorka B – Veronika Dvořáková (Tong-Il)

  • seniorka A – Lucie Lacíková (Ge-Baek Hosinsool)



  • První tři příčky v celkovém hodnocení zaujaly tyto školy:

    1. Silla

    2. Tong-Il

    3. Ge-Baek Hosinsool



    Na úplný závěr gratulujeme všem medailistům k získaným umístěním. Zároveň je potřeba poděkovat školám Toi-Gae a TKD Velešín za přípravu soutěžních ploch, dále organizátorům za pomoc při samotné soutěži a v neposlední řadě všem rozhodčím za kvalitní posuzování soutěžních výkonů.



    P.S.: Pozor po ránu na osoby v bílých hábitech. Podle toho co jsme viděli během dne, hodně z nich umí mávat rukama a nohama hodně zkušeně ;)

    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14