TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / 2x první místo z Polska
12.3.2002 / Mezinárodní utkání Polsko-Ukrajina-Švedsko-Česko

2x první místo z Polska


Česká reprezentace Taekwon-do ITF se o uplynulém víkendu zúčastnila mezinárodního utkání Česko-Polsko-Švédsko-Ukrajina v polských městech Lublin a Lubartow. Lublin je hlavním městem polského Taekwon-do, pořádají se zde mistrovství země a rovněž zde sídlí Polský svaz Taekwon-do ITF. Český tým nastoupil ve složení Aneta Jimenézová, Markéta Stránská, Lada Oberreiterová, Věra Němcová, Věra Khunová, Marcela Klimešová, Hanka Hanousková, Hoang Quang Huy, Jan Kubát, Lukáš Vaněk, Michal Košátko, Jan Mraček a Michal Kobylarz.

Soutěž byla rozdělena na dva samostatné turnaje, v pátek v Lublinu a v

neděli odvety v Lubartowě. V jednotlivých váhových kategoriích se vždy utkal každý s každým, výjimkou byly kategorie s více než 8 závodníky. V těchto případech byly rozlosovány 2 skupiny a vítězové se v semifinálových bojích utkali s druhými křížem. Pořadatelé přistoupili k zajímavému kroku v pravidlech – ve finále nesměli nastoupit proti sobě dva polští závodníci (přestože se v kvalifikaci umístili na postupových pozicích), pro diváky tedy bylo velmi atraktivní když domácí borci nastupovali proti soupeřům z různých států. Do kvalifikačních bojů zasáhli rovněž dvě závodnice z Argentiny, ale ani v jednom případě se do finále neprobojovali. Tým domácích závodníků byl doslova nabit mistry světa a Evropy juniorských a seniorských kategorií za posledních několik let a některá jména vyvolávala respekt: Dariusz Idzikowski, Mariusz Walach, Milosz Moskaluk, Joanna Paprocka, Joanna Lipa, Martyna Kisiel nebo Anita Pasek. Kvalifikační boje se odehrávali na třech tatami a v každém ze soutěžních dní to bylo více než 200 zápasů !!!


V pátek se do finálových bojů z našich závodníků probojovali hned 3 – Lada Oberreiterová, Lukáš Vaněk a Marcela Klimešová. Finále byly vždy pojaty jako šou – v přestávkách mezi jednotlivými koly proběhla krátká vystoupení dívčí taneční skupiny Victoria, na závěr ukázka fitness a na úplný závěr ukázka speciálních přerážecích technik a silového přerážení. Do sportovní haly s vměstnalo více než 1500 diváků a dle jejich ohlasů byli nadmíru spokojeni.
Pouze Marcele Klimešové se podařilo dosáhnout na nejvyšší stupínek a po zásluze si odnesla krásný skleněný pohár za první místo ve váhové kategorii nad 70kg. Ladě a Lukášovi se nepodařilo přemoci své finálové soupeře a patřilo jim tak druhé místo.



Po sobotním volném dni se soutěžní klání přesunula do nedalekého města Lubartow. Dopoledne byly opět na pořadu vyřazovací boje a v podvečer finále, kam se tentokráte, z našich závodníků, probojovali Věra Němcová a opět Marcela Klimešová. Věra svedla velmi pěkný souboj s Martynou Kisiel, ale stačilo to pouze na druhé místo. Marcela Klimešová byla stejně úspěšná jako při pátečním finále a znamenalo to pro české barvy druhou zlatou medaili. Přestávky opět zpestřilo vystoupení „Viktorek“, fitness, řádění gorily a krokodýla na tatami i mimo něj (obzvláště bylo trefné když gorila začala parodovat Juche tul před vystoupením Jaroslawa Susky :-) ) a závěrečná exhibice v podání mistra světa v tulech IV. Dan Jaroslawa Susky.



Závody v Polsku byly velice dobrou přípravou pro nacházející Mistrovství Evropy, které hostí jihočeská Třeboň 3.-5. května. Ze samotných závodů si můžete prohlédnout 158 fotografií a v krátké době budou hotová i videa s nejzajímavějšími zápasy.


Video k dispozici ve videogalerii
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14