TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / 270/23/3
23.5.2018 / Sonkal Open ( propozice )

270/23/3

Další ročník soutěže Sonkal Open se nám kvapem blíží! Po uzávěrce přihlášek nám statistiky říkají, že je přihlášeno 270 soutěžících z 23 škol Česka, Chorvatska a také Ruska! Proti minulým ročníkům postrádáme tradiční účastníky ze Slovenska.
Letos závodníky, kouče a rozhodčí čeká hned několik novinek. Soutěžící jsou rozděleni do věkových pod kategorií jak v sestavách, tak sportovním boji. Souboje tak odděleně svedou mladší a starší žáci, mladší a starší junioři, a také senioři. To samé čeká i něžnější polovinu taekwondistického startovního pole  Medailisté všech kategorií obdrží cenné kovy připravené speciálně pro tuto soutěž a věříme, že se budou všem líbit a po právu se jimi budou pyšnit. Medaile mají i velmi pěkné a hlavně stylové šerpy! Na ty úplně nejúspěšnější jednotlivce jednotlivých skupin čekají poháry a také dárkové poukázky do Hayashi, jednoho z našich sponzorů.

Závodníky čeká i jedna velmi praktická změna – veškeré rozhodnutí rozhodčích budou prováděny výhradně elektronicky na tabletech. Budou tedy chybět praporky v rukou rozhodčích a výsledky budou signalizovány na obrazovkách! Praktický přinos to bude mít pro samotné rozhodčí, resp. poroty zápasišť, kdy nebude nutné výsledky zapisovat a následně docela komplikovaně vyhodnocovat. Vše se bude odehrávat v digitálním světě na pozadí. Uvedené změny jsou výsledkem naší dlouhodobé spolupráce s Jakubem Geyerem z budějovické školy Tong-Il, který stále vyvíjí a zlepšuje systém elektronického bodování. Ten využíváme nejen my, ale také celý Český svaz Taekwon-Do ITF a nedávno jej zkoušeli i taekwondisté ze slovenské aliance! Pokud vše půjde správně tak bychom na Sonkal Openu měli testovat i přidělování kategorií na jednotlivé zápasiště, jejich online přehled na velké obrazovce a následně i sběr výsledků zpět. 21 století a moderní technologie jdou krásně dohromady s něčím tak tradičním jako jsou bojová umění, jako je Taekwon-Do!

Sonkal Open 2018 je pořádán s finanční podporou Magistrátu hlavního města Prahy a také Českého Svazu Taekwon-Do ITF. Náš svaz nám také poskytuje materiální a technické vybavení za což patři vřelé poděkování. Osobní poděkování míří i ke generálnímu sekretáři svazu ing. Tomášovi Komrskovi, který se hlavní měrou zasloužil za vyřízení grantu u pražského Magistrátu!

Sonkal Open 2018 začíná sobotní registrací od 8:00 a samotná kláni začnou v 10:00 soutěží žáků a žákyň! Přijďte se podívat do sportovní haly ZŠ Petřiny jih v Šantrochově ulici!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14