TAEKWON-DO
4.2.2003 / Závěrečná zpráva za rok 2002

1. Sportovní úspěchy:
Stejně jako v předchozích letech se i v roce 2002 členové našeho oddílu zúčastnili mnoha soutěží, které pořádal Český svaz Taekwon-do ITF. Na mezinárodním poli nás reprezentovali čtyři naši zástupci v národním týmu ČR– T

omáš Bobek a Hoang Quang Huy v seniorských kategoriích, Barbora Sýkorová a Linda Deutschová pak v kategoriích juniorských. Jmenovaní se s národním týmem zúčastnili Otevřeného mistrovství Slovinska (Slovenia Open), Otevřeného mistrovství Německa (Germany Open), Mezinárodního utkání v Polsku, Mistrovství Evropy a Juniorského Mistrovství světa.



Mezi nejvýznamnější úspěchy řadíme především:

  • 1. místo ve speciálních technikách a 3. místo ve sportovním boji Barbory Sýkorové na 6. Juniorském mistrovství světa

  • 2. místo ve speciálních technikách a 3. místo ve sportovním boji Barbory Sýkorové na 8. Juniorském mistrovství Evropy

  • medailová umístění Tomáše Bobka jako člena týmu seniorů na Mistrovství Evropy seniorů

  • 1. místo ve sportovním boji a 2. místo v technických sestavách Lindy Deutschové na Otevřeném mistrovství Německa

  • 1. místo ve sportovním boji Hoang Huye na Otevřeném mistrovství Německa

  • druhý titul Absolutní mistryně ČR Lindy Deutschové

  • titul Absolutního mistra ČR Tomáše Bobka



  • V celkovém hodnocení oddílů jsme se umístili na 5. místě (2001 - 6. místo) a směle můžeme říci, že patříme mezi republikovou špičku.



    Oproti roku 2001 jsme se zúčastnili menšího počtu závodů (13), přesto jsme na soutěžích všech typů (oblastní, územní, republikové, mezinárodní a mistrovství Evropy či světa) vybojovali četná medailová umístění. V jednotlivých věkových skupinách jsou naše statistiky za celý uplynulý rok následující:

  • žáci 32 – 20 – 25 (zlaté, stříbrné, bronzové)

  • junioři 20 – 26 24

  • senioři 12 – 11 –15

  • STM týmy 0 – 2 – 4



  • V letošním roce máme v plánu, stejně jako v předchozích letech, zúčastňovat se všech soutěží pořádaných Českým svazem Taekwon-do ITF. Naši závodníci v národním týmu i v letošním roce zasáhnou do Otevřeného mistrovství Německa, Mistrovství Evropy juniorů a seniorů a Mistrovství světa seniorů.



    V roce 2002 jsme rovněž pokračovali v nákupu tréninkového vybavení, a to zakoupením dvou stojanů pro silové přerážení (wirok) a příslušných desek. Jeden stojan vždy vozíme s sebou na oddílová soustředění kde je hojně využíván při individuálním tréninku.



    2. Soustředění:

    Jarní a podzimní soustředění (tradičně čtvrtek odpoledne až neděle večer) proběhlo v nám dobře známém Frýdštejně). Do programu podzimního soustředění jsme zařadili výlet do nedalekého Aquaparku v Liberci. Tento atraktivní doplněk byl všemi účastníky bouřlivě přijat. Pro letní se nám podařilo najít novou lokalitu penzión Radvanice (nedaleko Adršpašsko-teplických skal). Během 10ti dnů jsme podle počasí a zaměření tréninkových jednotek využívali tělocvičnu místní základní školy a nebo přírodních tréninkových podmínek. Na soustředění jezdí v průměru cca 50 taekwondistů ve věkovém rozpětí od 7mi do 32 let.

    V letošním roce máme opětovně v plánu dvě soustředění víkendová a jedno dlouhodobé. V dubnu, o Velikonocích, je v plánu 5ti denní soustředění, opět v Radvanicích. V druhé polovině srpna pak pojedeme jen „přes kopec“ do Malých Svatoňovic na letní 12-ti denní soustředění. V souvislosti s letním soustředěním nabídneme na našich internetových stránkách menší novinku – přihlášení se po internetu s platbou bankovním převodem. Přihláška bude k dispozici v průběhu března. Termín podzimního soustředění budeme plánovat až na základě plánu sportovních akcí pro druhou polovinu roku.




    3. Web:

    Pro sumarizaci statistik našeho serveru (sonkal.taekwondo.cz) již delší dobu využíváme služby NAVRCHOLU, která nám poskytuje velmi dobrý přehled o návštěvnosti. Během uplynulého roku opakovaně překonal náš internetový server rekord v počtu shlédnutých stran za jeden den, nejdříve po skončení Mistrovství Evropy to bylo přes 5000 stran, v září pak zdánlivě nepřekonatelných 11.000 a nakonec se rekord zastavil 12. prosince (po zveřejnění fotografií z 6. Juniorského mistrovství světa) na 13.961 stranách. Zde jsou fakta detailně:

  • max. počet shlédnutých stránek za 24 hodin 13.961 (12. prosince)

  • max. počet shlédnutých stránek za měsíc 116.134 (záři)

  • celkový počet shlédnutých stránek za rok 504.996 (v roce 2001 „pouze“ 85.777)

  • v hodnocení sportovních serverů jsme obsadili skvělé 62. místo

  • 1. místo nám patří mezi servery s tématikou bojových umění a sportů



  • Za těmito skvělými hodnotami stojí především propracovanost našich stránek s velmi bohatou fotogalerií ve, které lze v současné době najít přes 5500 fotek a rovněž přes 80 videí s tématikou Taekwon-do a bojových umění.



    Ve druhé polovině roku jsme na náš server uvedli novinku z naší produkce – kompletně popsané sestavy od Saju Jirugi do Ge-Baek včetně fotografií, které lze pohodlně procházet a prohlížet ze čtyř různých pohledů. V letošním roce bychom rádi do výukové sekce doplnili sestavy Eui-Am, Choong-Jang a Juche. Dále pak videa od Saju Jirugi do Juche, fotografie jednotlivých kopů, postojů, úderových a blokovacích ploch a plno dalších zajímavostí. Jako samozřejmost bychom vám rádi v letošním roce rovněž nabídli fotografie a videa z Mistrovství Evropy v chorvatské Rijece a z Mistrovství světa seniorů ve Varšavě, rovněž nebudou chybět fotografie ze soutěží, které bude pořádat Český svaz Taekwon-do ITF.



    4. Ostatní:

    V loňském roce nedošlo v našem oddíle k nárůstu počtu černých pásků, ale Pavel Bareš úspěšně vykonal zkoušku na II. Dan. Na začátku roku 2003 cvičí v Sonkalu tři držitele II. Danu a 4 I. danu. Aktuálně mají dva naši členové podánu žádost o zkoušky na I. dan (Linda Deutschová a Martin Svitek). Věříme, že v průběhu tohoto roku několik dalších kandidátů ještě přibyde.

    Tagy:

    Komentáře (0)